Кои се предностите на LED дисплејот со целосна боја SMD видео wallид?

Кои се предностите на билбордите на видео wallид со LED дисплеј со целосна боја?

1. Има широк агол на гледање. За приказ на екранот со површинска паста, има агол на гледање повеќе од 110 степени во хоризонтална насока и иста изведба во вертикална насока. Во многу надворешни средини, толку голем агол на гледање е многу поволен.
2. Во однос на распределбата на светлината, светлината на сината боја, црвените и зелените LED диоди изгледаат исти од сите агли. Ова може да го направи LED екранот во целосна боја посовршен за да го покаже својот ефект на играње. Без разлика од кој агол гледачот може да ужива во најдобрата слика во боја, наместо традиционалниот директен приклучен екран со приказ на мушка од светилка со големо отстапување на аголот, Постои проблем со нарушување на бојата.
3. Во однос на мешање на светлина, поради неговата структура за дизајн на три во еден чип, телото на чипот со многу мало растојание може да измеша светлина во истата потпорна чаша, тоа е, црвеното, зелените и сините чипови формираат светло зрно, што е различно од трите чипови на обичен led. Во различни LED светлосни монистра, трите светли зрнца формираат светлосна точка на мешање, и перформансите на мешање на светлината се слаби. Ако внимателно го гледате, приказот на екранот со паста за часовници ќе има подобар ефект на гледање.
4. Во однос на контрастот, бидејќи неговата структура е три во едно, SMD ќе биде многу мал. Директниот резултат е дека има мала област со прозрачна формација и голема површина на црна површина, што резултира со многу висок контраст на екранот.
5. Во однос на производството на производи, површината залепена со целосна боја LED дисплеј има висока автоматизација. Може да се произведе со целосно автоматска опрема. Има висока производствена ефикасност и стапка на извонредност. Во однос на производствените врски, неговиот квалитет е подобар од традиционалниот LED дисплеј во боја со целосни светилки.
6. Во однос на тежината на телото, многу е лесно, што има одличен однос со материјалот од алуминиумска легура користен во кутијата. Не е само мала тежина, но и многу убава. По долготрајна употреба, нема да има деформација. Има многу висока употребна вредност и за компаниите што изнајмуваат производи и за корисниците’ сопствено купување.
Иако постојат различни недостатоци во инсталацијата на овој ЛЕД дисплеј во целосна боја, на пример, неговата осветленост е помала од онаа на другите производи, а неговите водоотпорни перформанси се исто така полоши, во однос на перформансите на трошоците, овој производ има одлични перформанси во многу аспекти, а неговите предности ги надминуваат недостатоците. С still уште вреди да се купи овој производ.

× Whatsapp