Tag Archives: high resolution led

Спецификации и предности на надворешните LED екрани со висока дефиниција

4K high led display walls (1)

Со развојот на технологијата и зголемената побарувачка за ефекти на екранот со LED екран од пазарот, индустријата за LED екрани постепено влегува во ерата на висока дефиниција.
Резолуцијата на LED екраните со висока дефиниција е во основа четири пати поголема од онаа на традиционалните аналогни телевизори, и јасноста на сликата и репродукцијата на боите се далеку подобри од традиционалните телевизори.
Кога првобитната стандардна дефиниција беше емитување фудбалски натпревари, фудбалското игралиште беше зелено, и сигналот со висока дефиниција ќе ви овозможи јасно да видите дека зелениот простор е составен од зелена трева. На 16:9 Приказот со широк екран, исто така, носи пошироко визуелно искуство. Од перспектива на аудио ефекти, ТВ програмите со висока дефиниција ќе поддржуваат Dolby 5.1 опкружувачки звук, додека филмските програми со висока резолуција ќе го поддржуваат Dolby 5.1 Вистински HD спецификации, што ќе ни донесе ултра неверојатно аудитивно искуство.

Кои се карактеристиките на LED екрани со висока дефиниција? Ајде да погледнеме заедно:
1. Има карактеристики како ликвидност, принуда, таргетирање, и ефективноста.
2. Предности на програмата. Домашни програми, инстант репродукција, и богата содржина; Нема само реклами, но и програми, вклучувајќи посебни теми, колони, естрада, анимации, радио драми, ТВ драми, и реклами прошарани меѓу програмите.
3. Предност на локацијата. Главно е инсталиран во области со концентриран сообраќај како што се трговски центри, и целосни LED екрани во боја се инсталирани во значајни области, кои имаат пошокантен и позадолжителен преносен ефект.
4. Објавувањето информации е едноставно и практично
LED екран со висока дефиниција е компјутерски монитор кој е поврзан со компјутерот преку кабли за податоци или безжична комуникација. Со едноставни поставки на компјутерот, може да се користи за објавување рекламна содржина, што е и погодно и брзо.
5. Брза брзина на ажурирање на рекламната содржина
Рекламните оператори и издавачи можат да ја ажурираат содржината на рекламите со LED екран со висока дефиниција во секое време, само со ракување и контролирање на компјутерот, а процесот на ажурирање не е ограничен со други надворешни услови. Според статистичките податоци, големите LED екрани ја ажурираат својата рекламна содржина во просек еднаш месечно, додека малите LED екрани со висока дефиниција ја менуваат својата рекламна содржина еднаш неделно, ако тоа трае повеќе од три до пет дена.
6. Зачувување на енергија и заштита на животната средина
LED екраните со висока дефиниција штедат енергија и еколошки, работејќи 24/7, целосно прилагодени на различни сурови надворешни средини. Тие имаат силни вкупни перформанси во антикорозијата, водоотпорен, отпорен на влага, заштита од гром, сеизмичка отпорност, висока исплатливост, и добри перформанси на екранот.
7. Различни форми на рекламирање
LED екраните со висока дефиниција обично се поставуваат на јавни места и транспортни артерии со голем сообраќај на пешаци, за да биде интуитивен, живописни, и живописни.
Според прогнозите на експертите, побарувачката за различни видови LED екрани со висока дефиниција ширум светот ќе достигне милијарди долари годишно во наредните години, и ќе продолжи да се зголемува од година во година. Во Кина, според статистиката на огранокот за LED екран на Националната асоцијација за оптика и оптоелектроника, приходот од продажба на индустријата за LED екрани со висока дефиниција беше околу 4 милијарди јуани минатата година. Со пристапувањето на Кина во СТО, употребата на 2008 Олимписките игри и 2010 Шангај Светската изложба да привлече повеќе внимание на економијата, како и акцентот на земјата на прашањата за заштита на животната средина и други поволни фактори, LED екраните се здобија со популарност во спортот и домаќинствата

WhatsApp нас