Tag Archives: use led display

Pyetje për të kuptuar kur përdorni ekranet LED

4K high led display walls (3)

Për të ndihmuar më shumë klientë të përdorin ekranet LED në mënyrë më të mirë dhe më efektive, ne kemi përmbledhur disa njohuri që duhen marrë parasysh dhe kuptuar në përdorimin e ekraneve LED. Përdoruesit që nuk janë shumë të aftë në përdorimin e ekraneve LED mund ta marrin seriozisht. Pas leximit të këtij artikulli, Besoj se patjetër do të fitoni diçka.


Faktorët që duhet të merren parasysh kur përdorni ekranet LED:
1. Merrni parasysh zonën e ekranit që mund të lejojë faqja e përdoruesit
(1) Marrëdhënia midis vijës efektive të shikimit dhe madhësisë aktuale të sitit;
(2) Madhësia dhe rezolucioni i pikselit;
(3) Vlerësimi i sipërfaqes në bazë të njësive;
(4) Vendndodhja dhe mjedisi i instalimit të ekranit të ekranit;
(5) Hapësirë ​​për instalimin dhe mirëmbajtjen mekanike të trupit të ekranit;
(6) Ndikimi i këndit të animit të ekranit në distancë.
2. Përdoruesit duhet të arrijnë efektin e pritur të riprodhimit
(1) Shfaqja e tekstit: Në varësi të madhësisë së tekstit dhe kërkesave të rezolucionit;
(2) Shfaqja normale e videos: 320 x 240 matricë me pika;
(3) Ekran standard dixhital DVD: ≥ 640 × 480 matricë me pika;
(4) Video e plotë kompjuterike: ≥ 800 × 600 matricë me pika;
(5) Klienti e dizajnon vetë rezolucionin e ekranit;
3. Shkëlqimi i mjedisit ndikon në ndriçimin e ekranit
Kërkesat e përgjithshme të ndriçimit janë si më poshtë:
(1) Të brendshme:>800CD/M2
(2) Gjysmë e brendshme:>2000CD/M2
(3) Në natyrë (me pamje nga jugu dhe veriu):>4000CD/M2
(4) Në natyrë (me pamje nga veriu dhe jugu):>8000CD/M2
4. Kërkesat e ndriçimit për të kuqe, jeshile, dhe blu për sa i përket përbërjes së bardhë
E kuqe, jeshile, dhe bluja kontribuon ndryshe në cilësinë e të bardhës. Arsyeja themelore është se retina e syrit të njeriut percepton ndryshe gjatësi vale të ndryshme të dritës. Pas verifikimit të gjerë eksperimental, proporcionet e përafërta të mëposhtme janë marrë për dizajnin e referencës:
① Raporti i thjeshtë i ndriçimit të kuq jeshil blu është 3:6:1
② Raporti i saktë i ndriçimit blu të kuq jeshil është 3.0:5.9:1.1
5. Ekranet e ekranit të plotë me ngjyra të nivelit të lartë kërkojnë tuba të gjelbër të pastër
Në prodhimin aktual të Ekranet e ekranit LED, duhet të zgjidhen tre çipa LED me ngjyra kryesore me efikasitet të lartë ndriçues dhe aftësi për të marrë ekran me ngjyra të pasura dhe të ndritshme, në mënyrë që zona e trekëndëshit të ngjyrave në grafikun e kromatikitetit të jetë sa më afër lakores spektrale të ngjyrës në formë gjuhe, në mënyrë që të plotësojë ngjyrat e pasura dhe të lëshojë shkëlqim të mjaftueshëm. Pjesa e sipërme e kurbës në formë gjuhe është dritë me gjatësi vale 515 nm. Prandaj, Ekranet e ekranit LED të nivelit të lartë zgjedhin çipa LED me ngjyrë të gjelbër të pastër me gjatësi vale afër 515 nm, të tilla si tubat LED 520 nm me një gjatësi vale prej 525 nm ose 530 nm.
6. Si të llogarisni shkëlqimin e një tubi të vetëm LED sipas kërkesave të qarta për ndriçimin dhe densitetin e pikës?
Metoda e llogaritjes është si më poshtë: (Duke marrë dy të kuqe, një jeshile, dhe një blu si shembuj)
Shkëlqimi i kuq LED: shkëlqimin (CD)/M2 ÷ pika/M2 × 0.3 ÷ 2
Shkëlqimi LED i gjelbër: shkëlqimin (CD)/M2 ÷ pika/M2 × 0.6
Shkëlqimi LED blu: shkëlqimin (CD)/M2 ÷ pikë

Na WhatsApp