Tag Archives: nationstar leds

Влијанието на LED светилките врз квалитетот на LED екраните со целосна боја

4K high led display walls (2)

Секој знае дека LED екраните во целосна боја се составени од LED светилки во три бои: црвено, зелена, и сина. LED светилките се најважната суровина за LED екраните, а квалитетот на LED светилките директно го одредува квалитетот и способноста за прикажување на LED екранот. Изборот на различни LED монистра ќе резултира со различна осветленост, боја, и животниот век на LED екранот.
За LED дисплеи со целосна боја, LED мониста се најкритичната компонента, а квалитетот на LED монистра игра клучна улога во одредувањето на квалитетот на LED дисплеите.

Прво, Nationstar води најчесто се користат во целосниот LED дисплеј во боја, со илјадници, па дури и десетици илјади LED монистра на метар квадратен.
Конечно, LED монистра директно ги одредуваат перформансите и заситеноста на боите и јасноста на LED дисплеите во целосна боја.
Важните индикатори за квалитетот на LED мониста главно вклучуваат:
1、 Осветленост на LED дисплеј во целосна боја
Светлината на LED монистра ја одредува осветленоста на LED дисплеите во целосна боја. Колку е поголема осветленоста на LED монистра, толку е поголема маргината на тековната употреба, што е корисно за заштеда на енергија и одржување на стабилноста на LED монистра. LED мониста имаат различни вредности на аголот. Кога е поставена осветленоста на чипот, колку е помал аголот, колку е посветла ЛЕР, но колку е помал аголот на гледање на екранот. Општо земено, LED мониста кај 100-110 степени треба да се изберат за да се обезбеди доволен агол на гледање за LED дисплеи со целосна боја.
2、 Стапка на неуспех на екранот со LED екран во целосна боја
LED екраните се составени од десетици илјади, па дури и стотици илјади црвени, зелена, и сини LED монистра. Стапката на неуспех на зрната на светилките нема да надмине еден од десет илјади дури и по стареењето за 72 часови.
3、 Карактеристики на слабеење на LED екраните во целосна боја
Светлината на LED монистра постепено ќе се распаѓа со зголемување на времето на користење. Стапката на слабеење на осветленоста на LED мониста е поврзана со LED чиповите, помошни материјали, и процесите на пакување до одреден степен. Општо земено, по а 1000 час, 20 милиампери тест за осветлување на амбиенталната температура, слабеењето на црвените LED монистра треба да биде помало од 7%, а слабеењето на сините и зелените LED монистра треба да биде помало од 10%. Конзистентноста на црвено, зелена, а синото слабеење има значително влијание врз балансот на белата боја на LED дисплеите во целосна боја во иднина, што пак влијае на верноста на приказот на екранот.
4、 LED дисплеј екран анти-статички способност
Поради фактот што LED монистра се полупроводнички уреди и се чувствителни на статички електрицитет, тие се склони кон електростатско откажување. Затоа, антистатичката способност е клучна за животниот век на LED дисплеите. Општо земено, напонот на неуспех на тестот за човечки електростатички режим за LED зрнца не треба да биде помал од 2000V.

WhatsApp нас